Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Mlađa mješovita skupina

Zelena čistka u Dječjem vrtiću Josipdol.

E-mail Ispis PDF

Ovih dana u Dječjem vrtiću bilo je radno. Djeca i odgajatelji mlađe mješovite odgojne skupine "Bubamare" u sklopu Zelene čistke sakupljali su smeće i otpad i razvrstavali ga. Spoznaja da nije sav otpad smeće da ga se može razvrstati i ponovno upotrijebiti i reciklirati temelj je za razvoj ekološke svijesti kod djece i odgovorno ponašanje prema prirodi. Nakon što su uredili i očistili dječje igralište, vrijedne male ruke posadile su cvijeće u svoj vrt. Sada slijedi svakodnevna brigo o posađenim biljkama: zalijevanje, promatranje, uočavanje promjena, novih pupova i listića, bubica i kukaca koji ih posjećuju. U malom šarenom vrtu pronaći će mjesta i pokoja salata, mrkva i luk. Hvala roditeljima na suradnji, na sadnicama cvijeća i sjemenu povrća.

 

Bravo "Bubamare"!

 

 

Ažurirano: Petak, 04 Svibanj 2018 07:12 Više...
 

U STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI

E-mail Ispis PDF

U STOMATOLOŠKOJ ORDINACIJI

 

U pedagoškoj godini 2017./2018., u mlađoj mješovitoj odgojno obrazovnoj skupini „Bubamare“ upisano je 24-ero djece. Od toga je sedam dječaka i ostalo su djevojčice.

Dječja igra kroz uloge pacijent –liječnik potaknula je ideju stvaranja kutića liječnika .Djeca su pregledavala zube jedni drugima što je bio poticaj da više istraže o zubićima.  Kroz aplikacije što je zdravo, a što nije za zube, zaključili su da ono što najviše vole (čokolada,bomboni,kolači…) nije  zdravo za zube. Kroz priče i animaciju o Gricu i Grecu djeca su saznala kako nastaje karijes. Na pitanje tko popravlja zubiće našli smo odgovor u posjetu stomatološkoj  ambulanti  dr. Višnje Mrđe. U ordinaciji je bilo živo i veselo. Sve što je govorila i pokazala  djeca su pratila sa zanimanjem. Onima najhrabrijima je pregledala zubiće .Većina djece se „provozala“ na stolici. Zubarici su zahvalili  i uručili joj poklon koji su sami izradili.

Svakodnevnim pranjem zubića poslije ručka u vrtiću djecu se potiče na brigu o zdravlju zubića i stvaraju temelji za dobro zdravlje.


Ella (3. g.): „Ja svojim kaladontom perem zube kad ide mrak.“

Ana (4. g.): „Samo kad idem spavati, kad idem u vrtić i kad ne idem u vrtić, perem

zube.“

Niko (3,6.g.): „Papao sam bombone i klimao mi se zubić.“

Fran (3,9.g.): „Ako na četkicu staviš sapun ići ćeš u bolnicu, na četkicu staviš

kaladont. Ja imam ljuti kaladont jer taj opere zube baš dobro.“

Adrian (4,5.g.): „Kad nešto jedu zubi su ružni i onda boli zub.“

Mija (3,8.g.): „Grah moraš jesti da zubi budu zdravi, povrće.“

Nika (3,5.g.): „Zubar je koji vadi zub i popravlja.“

Ažurirano: Srijeda, 08 Studeni 2017 21:26
 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet