Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Jaslička mješovita skupina

Dijete uči izravno putem igre

E-mail Ispis PDF

Nakon blagdana i ulaskom u Novu 2018.g. postali smo veći, te samim time i puno samostalniji. Svaki dječji pokušaj i znak da nešto želi samostalno učiniti potrebno  je poduprijeti  i nagraditi pohvalom.

 

Ažurirano: Subota, 24 Veljača 2018 21:11 Više...
 

Adaptacijski period u jasličkoj mješovitoj odgojnoj skupini

E-mail Ispis PDF

Adaptacijski period u jasličkoj mješovitoj odgojnoj skupini

 

U pedagoškoj 2017./2018. g. u jasličku skupinu „Mišići“ upisano je 16-ero djece u dobi od 1-3 god. Od ukupnog broja djece njih 8-ero su djeca koja su i prošle pedagoške godine bila u našoj skupini, dok je preostalih 8-ero djece novoupisano ove pedagoške godine. Na samom početku 9.mjeseca u suradnji s roditeljima dogovorili smo zajednički boravak djece, roditelja i odgajatelja u skupini. Iskustvo prijašnjih godina pokazalo je da kraći boravak roditelja u skupini  s djetetom te postepeno vremensko produživanje boravka djeteta u skupini luče pozitivne efekte i skraćuju sami adaptacijski period. Zahvaljujući razumijevanju roditelja i pojačanom angažmanu odgajatelja tijekom prvih tjedana uspostavljanja socio-emocionalne veze sa svakim djetetom ponaosob, možemo veselo zaključiti da je adaptacijski period prošao bez većih adatacijskih kriza kod djece.

Jedan od najboljih odgajateljevih „pomagača“ u stjecanju i razvoju privrženosti, sigurnosti i pažnje kod djece je PJESMA ili RECITACIJA. Djeca uživaju u ritmu, melodiji i veselim tekstovima brojalica, recitacija i tašunjalki, posebno ako su im poznate iz obiteljskog doma. Zahvaljujući trenutno najomiljenijoj recitaciji djeca su pokazala i svoje likovne vještine te uz pomoć odgajateljica svoj vrtićki pano ukrasila veselim i šarenim kišobranima.

Recitacija:

„KIŠA PADA TAP- TAP- TAP“

 

KIŠA PADA TAP-TAP-TAP

IDE DEDA NOSI ŠTAP.

JUČER BIO SUNČAN DAN

DANAS TREBA KIŠOBRAN.

Ažurirano: Petak, 03 Studeni 2017 10:00
 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet