Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predškola Oštarije

PREDŠKOLA OŠTARIJE

E-mail Ispis PDF

 

 

Maškare su zaista potjerale zimu i ubrzale dolazak proljeća koje je oštarskim predškolarcima pružilo mnoštvo raznovrsnih aktivnosti. Stjecanje iskustva i spoznaja o predmetnoj, prirodnoj i društvenoj sredini osmišljavali smo na različite načine.

Brojevi se lakše uče uz vrtuljak s brojevima i... vrećicu bombona!


Simbolička slikovnica dobar je izvor i poticaj za početno čitanje.


Proslave rođendana izvrsna su prilika za zabavna druženja, nove igre, nove prijatelje i neobične proslave .


Buđenje prirode izmamilo nas je u proljetne šetnje, a dolazak Uskrsa obilježili smo izradom pisanica koje smo ukrasili prešanim tratinčicama i zelenim listićima.


Za pripremu i sudjelovanje na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića 2014. u Karlovcu trebalo je puno upornosti, strpljivosti i vježbe pa iako nismo imali sreće osvojiti neku medalju, ipak smo se iz Karlovca vratili obogaćeni novim doživljajima, iskustvima i novim prijateljima.

 

 

Zajednički izlet djece, roditelja i odgojitelja na Brijune obilježio je svibanjske aktivnosti, omogućio proširenje divne suradnje s roditeljima te na primamljiv način proširio međusobno povjerenje, pripadnost, učenje i zabavu.


Dio usvojenih sadržaja pokazali smo kroz recitacije, pjesme i ples na našoj završnoj priredbi ispunjenoj zadovoljstvom  emocijama.


Toplo i veliko hvala šaljemo divnim roditeljima (posebno majkama i jednoj baki) na svesrdnoj suradnji i pomoći, a budućim prvašićima želimo radosne i uspješne školske dane!

 

 

ZIMSKE AKTIVNOSTI U PREDŠKOLI OŠTARIJE

E-mail Ispis PDF

Veselo, opušteno druženje i rad kroz igru obilježilo je vrijeme Došašća i isčekivanje najradosnijih dana u godini i aktivnostima malih predškolaraca u Oštarijama.

Početkom prosinca, našoj skupini priključila se djevojčica Lana i odlučila se s nama pripremati za školu.

Povodom blagdana Sv. Nikole preoblikovali smo prigodne stihove našem čakavskom izgovoru, naučili ih napamet, a Jana nas je predstavljala na misi u Oštarijama.


Dobri, sveti Nikola

već se na put sprema,

u njegovoj vrići

nema ča nema... 


Od prirodnina i sitnih ukrasa napravili smo adventski kalendar sa prigodnim porukama te tako brojili dane do Božića.


Posijali smo i božićnu pšenicu, ukrasili posudice za nju te napravili prigodne božićne čestitke.

 


Najradosnije i najuzbudljivije bilo nam je 18. prosinca kada smo u zajedničkom druženju s majkama, sekama i jednom bakom izrađivali nepečene božićne kolačiće.


U vrijeme Došašća vladala je topla, kasna jesen pa smo odlazili u šetnje , učili pravila kretanja cestom i pločnikom i uživali u boravku na otvorenom.


Zima nas je počastila snijegom tek krajem siječnja i te smo susrete iskoristili za kratke zimske radosti.

 

Osim planiranih aktivnosti u kojima se pripremamo za školu, uživali smo u proslavama rođendana, veselili smo se, častili, pjevali i plesali.


Mještani Oštarija poznati su po održavanju karnevalskih običaja. I mi smo se odazvali pozivu naših prijatelja iz vrtića pa smo se maskirali u čarobnjake i u pratnji naših roditelja sudjelovali na malim maškarama u Ogulinu.

Odazvali smo se i pozivu učiteljica razredne nastave u Oštarijama pa smo 26. veljače uživali u „mačkaranom“ druženju sa učenicima i njihovim učiteljicama.

Već smo otkrili prve visibabe, jaglace i procvjetale grmove pa radosno isčekujemo proljetne aktivnosti i veselimo se dolasku Uskrsa.

 

PREDŠKOLA OŠTARIJE 2013./2014.

E-mail Ispis PDF

 

PREDŠKOLA OŠTARIJE 2013./2014.

Veselo društvo od pet dječaka i pet djevojčica čini skupinu predškolaraca u Oštarijama koji se okupljaju ponedjeljkom i srijedom od 12,30h do 15,30h u prostoru učionice prvoga razreda Osnovne škole Siniše i Zrinka Rendulića.

Susrete u listopadu iskoristili smo da se što bolje upoznamo kroz igru i zajednička druženja. Pridružili smo se obilježavanju Dana kruha i od slanog tijesta smo miješenjem, utiskivanjem, ubadanjem i sl. izrađivali sitne kolačiće različitih oblika koji će nam poslužiti za ukrašavanje božićne jelke.

 


Posjetili smo i Dječji vrtić Josipdol, upoznali se s predškolarcima i ostalom vrtićkom djecom te smo svi zajedno uživali u lijepoj jesenskoj predstavi.

 


U izrezanu bundevu skupili smo sve strahove, potpalili ih malenom mirisnom svijećom i uživali gledajući kako oni nestaju.


 

 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet