Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Predškola Josipdol

PREDŠKOLA JOSIPDOL

E-mail Ispis PDF

 

Dolazak proljeća obogatio je spoznajni razvoj znatiželjnih predškolaraca te im omogućio raznovrsne aktivnosti koje potiču njihov cjeloviti razvoj.

Šetnje i aktivnosti na otvorenom pružale su poslijepodnevno zadovoljstvo i stjecanje iskustva dodirom, vidom, sluhom, a nadasve zadovoljavale nepresušnu potrebu djeteta za kretanjem.Druženje polaznika predškole i predškolaraca vrtićke skupine bilo je učestalije radi priprema i sudjelovanja na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića 2014. u Karlovcu.


 

Priprema i realizacija zajedničkog izleta djece, roditelja i odgojitelja na Brijune obilježila je svibanjske aktivnosti, proširila suradnju i povjerenje te nam podarila okupljanje obitelji i stvaranje ozračja pripadnosti, ljubavi, druženja, učenja i zabave.


 


Mali predškolarci prisustvovali su i jednoj eko-predstavi u našem vrtiću.


Završnom priredbom roditeljima smo pokazali dio sadržaja kojeg su djeca tijekom trajanja predškole usvojila, zahvalili im za suradnju, susretljivost i pomoć te zahvalili djeci na trenucima zajedničkog druženja poželjevši im radosne i uspješne školske dane!


 

 

ZIMSKE AKTIVNOSTI U PREDŠKOLI JOSIPDOL

E-mail Ispis PDF

Vrijeme kasne jeseni, radosno isčekivanje božićnih i novogodišnjih blagdana te stjecanje iskustva istraživanjem temeljnih obilježja zime obilježilo je naših dvadesetak susreta u navedenom razdoblju.

Opuštenim druženjem i radom kroz igru razvijali smo samostalnost i neovisnost u zadovoljavanju svojih potreba i jačali svoje kvalitetne međusobne odnose.

Prostor vrtićke skupine "Mišići" u kojem  smo boravili mijenjao se iz dana u dan i najavljivao dolazak Božića. Vrijedne ruke djece i njihovih odgojiteljica poticale su i nas, predškolarce, da osmislimo i napravimo adventski kalendar, posijemo i njegujemo božićnu pšenicu, napravimo božićne čestitke i ukrase za bor.

19. prosinca dogovorili smo zajedničko druženje djece i roditelja pa smo slušajući i pjevajući božićne pjesme uživali izrađujući nepečene božićne kolačiće.

 


Povodom blagdana Sv. Nikole Emma nas je predstavljala na misnoj svečanosti u crkvi u Oštarijama recitirajući stihove preoblikovane na naš čakavski izričaj.


Prisustvovali smo predstavi Čarobnjak Kiki-Riki i družili se s djecom vrtićkih skupina i predškolarcima iz Oštarija.

 


Proslavili smo nekoliko rođendana, veselili se, častili i darivali rođendanske crteže.

 


Naučili smo nekoliko recitacija, pjesama i brojalica o zimi, ali zima nas nije poslušala i nije nam poslala puno snijega, a i onda kad ga je bilo dočekala nas je poledica i ledena kiša. Umjesto vani na snijegu, mi smo boravili u sobi, nestajalo je struje, a mi smo se družili i igrali osmišljavajući zanimljive aktivnosti.

 


Nismo baš bili zadovoljni zimom, odlučili smo je “potjerati” maškarama pa smo se odazvali pozivu naših prijatelja iz vrtića, postali smo Josipdolski čarobnjaci i sudjelovali na malim maškarama u Ogulinu.


Sada isčekujemo proljeće i veselimo se novim igrama i aktivnostima.

 

PREDŠKOLA JOSIPDOL 2013./2014.

E-mail Ispis PDF

 

PREDŠKOLA JOSIPDOL 2013./2014.

Početkom listopada 2013. godine započeo je program pripreme djece za osnovnu školu. U pedagoškoj godini 2013./2014. u program Predškole Josipdol upisano je desetero djece.

Polazak u školu predstavlja veliki korak u životu djeteta, ali i roditelja. To je novi svijet izvan obitelji koji djecu veseli i uzbuđuje, ali ujedno i plaši.

Vježbanje samostalnosti i druženja s vršnjacima u motivirajućem okruženju u kojem se kroz igru podržava dječja radoznalost, istraživačka aktivnost, razvoj govora, izražavanja i stvaranja, osnovna je zadaća naših druženja koja se u Josipdolu odvijaju u Dječjem vrtiću utorkom i četvrtkom od 16h do 19h.

Druženje u listopadu obilježili smo veselim događajima; Dorian i Ivan su proslavili svoj šesti rođendan s vršnjacima Predškole. Tom prigodom „morali smo“ se počastiti tortom i privlačnim grickalicama i slasticama, pjevali smo rođendansku pjesmu, slavljeniku namijenili počasno rođendansko mjesto, za njega brižno pripremili crteže uvezane u prigodni rođendanski album. 
 


Listopad nam je podario prekrasno jesensko vrijeme koje smo provodili vani u uzbudljivim aktivnostima, no veselja i uzbuđenja nije nedostajalo ni u ugodnom i poticajnom prostoru Vrtića.


 

 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet