Dječji vrtić Josipdol

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Starija mješovita skupina

IZLET NA BRIJUNE - STARIJA SKUPINA

E-mail Ispis PDF

 

Dugo iščekivani izlet na Brijune dogodio se 24.05.2014.

Krenuli smo u 6:00 sati ujutro i svojom pozitivnom energijom ubrzo rastjerali tmurne oblake koji su nam namjeravali pokvariti dan. Nadomak Brijuna, točnije u Fažanu stigli smo u 9:30 i šetnjom kratili vrijeme do dolaska broda „Veli Brijun“ koji nas je prevezao do otočja Brijuni. Odmah smo se podijelili u dvije grupe budući da nas je ukupno bilo 99 iz Dječjeg vrtića Josipdol. U pratnji vodiča proveli smo četiri uzbudljiva sata. Naša avantura započela je posjetom kipu slona Sony-a koji je uginuo pred tri godine, akojega je Josip Broz Tito 1970.g. dobio od indijske premijerke Indire Gandi, zajedno sa slonicom Lankom koja danas sa 55 godina starosti još uvijek živi na Brijunima. Dalje nas je put odveo do 1600 godina stare masline Ulike te do prekrasnog drvoreda koji ostavlja bez daha. Zatim je uslijedila 60-minutna vožnja vlakićem i obilazak safari parka i njegovih egzotičnih stanovnika koji su potomci životinja koje je Tito na dar dobio od poznatih svjetskih dužnosnika. Jedini živi iz tog vremena su slonica Lanka koja nam je strpljivo pozirala i dirnula nas svojom inteligencijom, te papagaj Koki star 55 godina, Titov dar unučici Aleksandri za 9-i rođendan. Posjetili smo i stari kamenolom, crkvicu sv. Germana iz 15.st. te arheološki muzej i izložbu «Tito na Brijunima». Puni dojmova i novih spoznaja napustili smo otočje koje smo toliko dugo željeli posjetiti i koje je ispunilo sva naša očekivanja. Nakon kratkog odmora u Fažani uputili smo se u kratku šetnju po Opatiji, a zatim put Josipdola.

Zahvaljujemo se roditeljima što su se odazvali na naš zajednički izlet i sretni smo što smo proveli dan u lijepom druženju koje nas je još više zbližilo i našoj dječici omogućilo neke nove doživljaje i iskustva. 

 

STARIJA SKUPINA SUDJELOVALA NA OLIMPIJSKOM FESTIVALU DJEČJIH VRTIĆA

E-mail Ispis PDF

 

 

20.05.2014. održan je Olimpijski festival dječjih vrtića kojega mi u našem vrtiću volimo zvati Mala olimpijada. Ove godine nažalost nismo imali dovoljno djevojčica da bismo oformili žensku nogometnu ekipu, ali smo zato imali predstavnike za sve ostale discipline. Na samom početku odabrali smo dva dječaka i dvije djevojčice za nošenje olimpijske zastave i olimpijskog plamena. Naši su se mali sportaši srčano borili, međutim ovoga su nam puta medalje izmakle iz ruku. Drago nam je da djeca nisu bila previše razočarana i tužna jer smo im objasnili da je moto olimpijade : „Važno je sudjelovati, ne pobijediti!“ Zasluženo smo dobili pehar za Fair play kao sportaši koji su se pošteno borili i poštivali svoje protivnike.

Sljedećeg dana podijelili smo diplome za sudjelovanje i fotografirali se sami, ali i zajedno s prijateljima iz skupine koji će sljedeće godine sudjelovati na Maloj olimpijadi.


 


 


 

 

 

STARIJA I MLAĐA SKUPINA PROSLAVILE BLAGDAN USKRSA

E-mail Ispis PDF


TJEDAN DANA PRIJE USKRSA IZRADILI SMO PUNO USKRSNIH ČESTITKI KOJIMA SMO I OVE GODINE ČESTITALI USKRS OPĆINI JOSIPDOL, VOĆARNI, TRGOVINAMA, BENZINSKOJ POSTAJI I ŠUMARIJI JOSIPDOL. SVI SU POHVALILI NAŠE LIJEPE ČESTITKE I ZAUZVRAT NAS POČASTILI SLATKIŠIMA.


 

 

STARIJA SKUPINA OBILJEŽILA BLAGDAN SV.JOSIPA

E-mail Ispis PDF

 

 

19.13.2014. NA BLAGDAN SV. JOSIPA ZAŠTITNIKA OPĆINE POSJETILI SMO OPĆINU JOSIPDOL I PRISUTNIM VJEĆNICIMA I NAČELNIKU ZLATKU MIHALJEVIĆU URUČILI POKLON I ČESTITALI DAN OPĆINE. OSIM ZAJEDNIČKOG FOTOGRAFIRANJA ISPOD SLIKE SV. JOSIPA DOMAĆINI SU NAS LIJEPO I UGODNO POČASTILI.

 


20.3.2014. POSJETILI SMO CRKVU SV. JOSIPA GDJE NAS JE DOČEKAO ŽUPNIK PETAR ŠPORĆIĆ. ČESTITALI SMO DAN ŽUPE DARUJUĆI KRISTA NA KRIŽU KOJEG SU DJECA IZRADILA. U TIŠINI CRKVE ŽUPNIK NAS JE OBOGATIO NOVIM SAZNANJIMA I PRIČAMA O SVECIMA KOJI SU NA SLIKAMA I KIPOVIMA UNUTAR CRKVE. PRI ODLASKU POČASTIO NAS JE BOMBONIMA I STOGA SMO MU ZAHVALILI.

 


UZ DOBRU SURADNJU POSJETILI SMO OŠ. JOSIPDOL I POKLONIVŠI I NJIMA SLIKU ČESTITALI DAN ŠKOLE. PROVELI SMO VRIJEME U UGODNOM DRUŽENJU SA UČENICIMA I NASTAVNICIMA ŠKOLE.


 

 

MAŠKARE, starija odgojna skupina

E-mail Ispis PDF

23.02.2014. sudjelovali smo  na tradicionalno velikom maskenbalu priređenom u športskoj dvorani Prve osnovne škole u Ogulinu. Ove smo se godine predstavili kao čarobnjaci, noseći sa sobom mnoštvo rekvizita koje su djeca uz pomoć odgajatelja tjednima prije marljivo izrađivala. Također smo izradili i veliku knjigu čarolija u koju smo upisali sve recepte dobivene brojnim izvedenim pokusima. Osim toga, ponosno smo izrecitirali i stihove koji nas opisuju također napisane i naučene za tu prigodu.

 

„JOSIPDOLSKI ČAROBNJACI“


IZ VESELOG JOSIPDOLA

ČAROBNJACI STIŽU,

TEŠKI, CRNI KOTAO

NA OGNJIŠTE DIŽU.

ČAROLIJE RAZNE

TI VAM MALCI ZNAJU,

U ČAS POSLA ČAROLIJU

VJEŠTO ZAKUHAJU.

MALO ZMIJSKIH REPOVA

I PAR MIŠJIH NOGU,

ČUDNOVATE NAPITKE

NAPRAVITI MOGU.

ĆIRI-BU, ĆIRI-BA,

VIČEMO U GLAS:

JOŠ ĆETE VI NAGODINU

ČUTI ZA SVE NAS!

Autor stihova: odgajateljica Dijana Župan

 

 


 

 

 

Svake godine tradicionalno kao fašnička povorka prolazimo našim mjestom i uz pjesmu i veselje pozdravljamo naše ugostitelje, trgovine, poštu, šumariju, benzinsku, hotel, kiosk, voćaru, pekarnicu, a malo dulje zadržimo se u prostorijama Općine Josipdol. Razlog tome je što smo uvijek lijepo i srdačno dočekani i na kraju najfinije počašćeni toplim krafnicama, grickalicama i sokom. Baš kao što i stihovi pjesme kažu i mi smo im s radošću poručili da će opet nagodinu čuti za sve nas! Naša je čarobnjačka povorka dva sata provela u obilasku pa smo se u svoj vrtić vratili vukući kotao prepun slatkiša i sakupljenih kunica.

 

 


 

 

08.03. 2014. gostovali smo na maskenbalu u športskoj dvorani Osnovne škole Josipdol. Djeca su se izvrsno zabavljala plešući sa prijateljima školarcima, a posebno nas je oduševio njihov poziv da sudjelujemo u natjecateljskoj inačici igre „Ples sa stolicama“, ali na način da su naši predškolarci plesali u parovima. Pobjednike Luku i Ivana svi smo izljubili od sreće i ponosa. Na samom kraju drage su nas učiteljice počastile bombonima, zahvalile nam na dolasku i pozvale nas da im se i pridružimo i sljedeće godine!


 

 

ADVENTSKO VRIJEME

E-mail Ispis PDF

 

 

U adventsko vrijeme najviše smo se razveselili posjetu i darovima Svetog Nikole. Oduševljenju i sreći nije bilo kraja.
 

 

 

 

U ovom periodu organizirali smo adventske radionice s roditeljima. Prva je takva radionica održana 09.12.2013. uz suradnju sa gđom. Kornelijom, vlasnicom galerije „Više od svijeće“. Gđa Kornelija nas je upoznala sa tehnikom ukrašavanja svijeća parafinom u čemu su se kasnije okušala djeca, roditelji i odgajatelji. Nastale su prekrasne i unikatne svijeće za svako dijete ponaosob.

 

 

 

 

 

 

 

10.12.2013. održana je radionica s roditeljima s temom izrade čestitki od pedagoški neoblikovanog materijala. Roditelji su uz ugodno druženje s djecom i odgajateljima pokazali svu svoju kreativnost. 

 

 

 

16.12.2013. održana je radionica s roditeljima na temu izrade božićnih ukrasa. Nastale su brojne maštovite dekoracije za našu sobu i božićnu jelku.

 

 


 

 

 

 

Posljednja radionica s roditeljima održana je 17.12.2013. a iskoristili smo je kako bismo uz pomoć roditelja, djece i nas odgajatelja pripremili što ljepše i ukusnije blagdanske kolačiće. Djeca su veselo mijesila tijesto u blizini svojih roditelja, ponosna i sretna što su se baš njihovi roditelji odazvali pomoći njima i odgajateljima. Zajedničko druženje uz božićne pjesme sve nas je podsjetilo na toplinu doma i ljudskog srca koje nam blagdan Božića donosi!

 

 

  

 

23.12.2013. zajedno sa mlađom odgojnom skupinom „Pčelice“ uputili smo se u već tradicionalnu povorku čestitara, kako bismo stanovnicima Josipdola i privatnim obrtnicima poželjeli sve najljepše za Božić. Ovom smo prilikom svima uručili čestitke koje smo na jednoj od radionica sami izradili.

 

 

 

 


ODGAJATELJICE:  Anita Blašković i Dijana Župan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2

© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet