Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Mlađa mješovita skupina

PROLJETNE AKTIVNOSTI U SREDNJOJ SKUPINI

E-mail Ispis PDF

 

Dolaskom proljeća uslijedile su i aktivnosti u kojima djeca mogu više boraviti na zraku i kretati se, učiti o prirodi, životinjama i ekologiji te se baviti različitim istraživačkim aktivnostima u pijesku i sl.

Prije samog izlaska na naše dječje igralište bili smo vrijedni i očistili ga od suhih grančica i kamenčića. Od najranije dobi razvijamo ekološku svijest pa tako sve ono što se može razgraditi bacamo u kompost.


Nakon što su djeca bila vrijedna i s odgajateljicama očistila dječje igralište dobila su nove, velike plastične kocke. Ovaj puta smo ih iskoristili kao poticaj za tjelesno vježbanje i od njih složili poligon.


Lijepo vrijeme nakon dugih kišovitih dana koristili smo na razne načine.

 

Jedna od aktivnosti koja je djecu jako interesirala je proučavanje tla i njegovih stanovnika (kišne gliste, mravi, gusjenice…). Tako smo napravili svoj mali terarij i u njega stavili nekoliko glistica. Djeca su svakodnevno male stanovnike promatrala i nadograđivala svoja znanja proučavajući edukativne slikovnice „Spasimo Zemlju“.


Aktivnosti o ekologiji i zaštiti Zemlje bile su poticaj da i sami posadimo biljke i brinemo se o njima. Učinili smo to na Dan planeta Zemlje te ga na taj način obilježili. Djeca su svojim vrijednim ručicama posijala maćuhice i grah.


Prateći dječji interes i igru nadopunili smo malo kazalište novim štapnim lutkama (bubamare, kišne gliste, proljetno cvijeće…). Tako su nastajali maštoviti dijalozi u kojima su djeca iznosila svoja znanja i iskustva te ih povezivala u prave male lutkarske predstave o stanovnicima livade.


Aktivnosti kojima smo se bavili bile su poticaj da nadopunimo i kutić prirode pa smo ga obogatile postoljem za igru s domaćim i šumskim životinjama. Zahvaljujemo se roditeljima Herceg koji su djeci poklonili životinje za igru.


Bilo je pravo umijeće rezati malom pilom. Djeca su izrađivala ogradicu za životinje od drvenih daščica .


Slijedili su veseli uskršnji blagdani.


Sva zbivanja u proteklom razdoblju zaokružili smo prvom proljetnom šetnjom gdje su djeca mogla uočiti promjene u prirodi , vidjeti čime se ljudi bave u proljeće, susresti se s domaćim životinjama i primjetiti svu ljepotu našega kraja.


 

 

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJE NOVOSTI

E-mail Ispis PDF

 

Vrijeme Adventa u našoj skupini „Pčelice“ prošlo je brzo i bilo je vrlo uzbudljivo. Organizirali smo tijekom Adventa četiri radionice za djecu i roditelje. Na radionicama smo izrađivali božićne čestitke i ukrase za bor od raznovrsnih materijala, ukrašavali teglice za sijanje pšenice te okitili našu sobu dnevnog boravka i terase božićnim ukrasima. Na jednoj radionici, koju je vodila gđa. Kornelija iz Karlovca, naučili smo novu tehniku ukršavanja svijeća. Odaziv roditelja na radionice bio je vrlo dobar,a zajednička druženja bila su poučna, vesela i zanimljiva.

 

 

 

 

 

 

U periodu od Božića do Sveta tri kralja, djeca skupina „Pčelice“ i „Mišići“ bila su fuzionirana u jednu skupinu. Zajednička druženja u ovo božićno vrijeme bila su obogaćena raznovrsnim aktivnostima. Starija djeca poučavala su mlađu, a mlađi su uživali u njima nepoznatim igrama i novom prostoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na samom kraju stare godine posjetili smo našeg osnivača i druge vjerne suradnike u Josipdolu (općinu, liječnicu,obrte, trgovine i dr.) , čestitali im blagdane i zahvalili na suradnji uz želje da tako nastavimo i dalje zajedno. Oni su nas, kao i uvijek do sada, darovali slatkišima što nikako nismo mogli odbiti.

 

 

 

 

 

 

Staru godinu ispratili smo kako i priliči , dočekom Nove točno u podne, uz pjesmu, ples, veselje i galamu. Nazdravili smo sokom od jabuke uz želje da u novoj godini svi budemo zdravi i crveni kao jabučice.

 

 

 

 

 

 

Stara izreka kaže da za dobre želje nikada nije kasno pa stoga:

Svima Vama koji ovo čitate, svim obiteljima naše dječice iz vrtića te našim vjernim suradnicima od srca želimo puno zdravlja,sreće i ljubavi u 2014. godini!


Odgojiteljice:

Darinka i Maja

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

JESENSKE SVEČANOSTI 2013.

E-mail Ispis PDF

 

Više...
 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet