Dječji vrtić Josipdol

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Jaslička mješovita skupina

NAJMLAĐI SUDJELUJU NA MALOJ BICIKLIJADI

E-mail Ispis PDF

 

U suradnji s BK „KOTAČ“ iz Josipdola i ove godine održala se Mala biciklijada za naše vrtićance. Tako su prvi puta ove godine sudjelovala i djeca iz najmlađe jasličke skupine našega vrtića.

Noa Subotić, Nicole Turkalj i Larisa Pribanić na biciklima te  Adrian Noa Pribanić na romobilu.


Za uložen trud, volju i usvojenu vještinu upravljanja biciklima i romobilima svi zajedno zaslužili su zlatnu medalju, diplomu, čokoladu, ali i lopticu – dar Policijske postaje Ogulin! Za vrijeme vožnje veliku podršku pružili su im prijatelji iz ostatka skupine koji su u veselom raspoloženju bodrili  i navijali za svoje prijatelje.


 

 

Uskrs u jasličkoj skupini

E-mail Ispis PDF

 

I u našoj skupini započele su pripreme za proslavu blagdana Uskrsa. Uz pomoć tempere i naših prstića ukrašavali smo jaja i stvarali prekrasne pisanice.

 

 

Tijekom tih priprema Toniju se dogodila jedna nezgoda. Jedno kuhano jaje palo mu je na pod i razbilo se. Iskoristili smo tu situaciju pa smo opipom, mirisom i okusom istražili jaje. Iako s početka tužan, zbog nezgode, na kraju svega Toni je ipak osmijehom pokazao zadovoljstvo. Razveselio je sve prijatelje iz skupine podijelivši svakome od njih komadić kuhanog jaja.

 


S dolaskom proljeća i ljepših dana nastojali smo što više vremena provoditi na svježem zraku. Tako nam je najveću pozornost u našem vrtićkom parkiću izazvao PJEŠĆANIK i istraživačke igre u njemu.


 

I MI SMO SE MASKIRALI

E-mail Ispis PDF

 

Uz pjesmu, ples i izradu kostima mali jasličari su se pripremali za maškare i odlazak na fašničko veselje u dvoranu Prve osnovne škole u Ogulinu.

Koliko god smo se pripremali za odlazak na maskenbal pojedina djeca okružena šarenilom maski i bukom pokazivala su strah dolaskom u dvoranu. U takvim trenucima glavne tješiteljice bile su mame, dudice i krpice.

 

 

 


Kao svi pravi čarobnjaci i mi smo izvodili pokuse uz čarobne riječi ČIRIBA- ČIRIBU, HOKUS-POKUS i pokus je uspio uz eksploziju sapunice! Huraaaaa….

 

 

 

 

 

ŠTO SE SVE DOGAĐALO U JASLIČKOJ SKUPINI BUBAMARE OD PROŠLOG JAVLJANJA?

E-mail Ispis PDF

 

 

Od brašna, vode, limunske kiseline, soli, ulja i ekstrakta za kolače izradili smo Masu za modeliranje ili Domaći plastelin i to žute boje! Svi sastojci mase su jestivi i zbog toga je sa sigurnošću i bez straha možemo nuditi djeci u jasličkoj skupini. Masa je izazvala veliko zanimanje djece pa su vizualnim i taktilno - manipulativnim doživljajima djeca istražila masu!

 

 

 

 

Poštivajući stare običaje i tradiciju na blagdan Sv. Lucije (13.prosinca) posijali smo pšenicu. Kod djece su se razvijale radne navike i to na način da su svakodnevno promatrali rast i razvoj pšenice, po potrebi zalijevali i brinuli se o njoj. 

 

 

 

Za božićne i novogodišnje blagdane prostor naše sobe ukrasili smo raznim božićnim i novogodišnjim ukrasima kao i okićenim drvcem. Kako je to vrijeme radosti i darivanja tako su i našu djecu ispod okićenog drvca dočekali pokloni!

 

 

 

 

 

 

 

Do ponovnog javljanja, lijepi pozdrav iz jasličke mješovite skupine Bubamare!!!


Odgojiteljice : Nataša Juričić i Andrea Radojčić

 

 

 


 

 

Jesen u jasličkoj skupini, 2013./2014.g.

E-mail Ispis PDF

 

Više...
 


© Dječji vrtić Josipdol  , Karlovačka 17b, 47303 Josipdol  ,  tel:047 /581 - 275 , mail: kontakt@dv-josipdol.hr

design TrgoNet